ما در اینجا سعی داریم تا کامل ترین منبع اطلاعاتی چسب کاشی و سرامیک را برایتان را گرد آوریم. در اینجا از ابتدا به بررسی و مقایسه میان محصولات برندهای تولید کننده میپردازیم، به تمامی سوالات در این زمینه پاسخ میدهیم، فرمول ساخت محصول چسب کاشی و سرامیک را مورد بررسی قرارداده و در ادامه به بررسی ناگفته های این صنعت و چند مورد دیگر میپردازیم. در این مقاله شما نکات و مراحلی را برای اولین بار مشاهده خواهید کرد که پاسخگوی ۱۰۰٪ نیازهای شما میباشد. شما با مطالعه این مقاله تبدیل به یک متخصص در حوضه چسب کاشی و سرامیک خواهید شد که این امر در انتخاب هوشمندانه یک محصول چسب کاشی و سرامیک بسیار موثر است.
- امیر حبیبی
- انتشار: 2020-04-19
- آپدیت: 2020-10-08
- بازدید: 2740
به کامل ترین منبع اطلاعاتی آموزشی چسب کاشی و سرامیک خوش آمدید. در انتهای این مقاله شما با صفر تا صد چسب کاشی و سرامیک آشنا شده و به راحتی میتوانید یک خرید هوشمندانه و انتخابی برتر در میان برندهای تولید کننده چسب کاشی و سرامیک موجود در بازار داشته باشید. انتخاب محصول باکیفیت و کارآمد به نسبت پروژه و کار شما بسیار مهم است، این که بدانید کدام محصول را انتخاب کنید چه در فروش و چه در مصرف حائز اهمیت میباشد. برای مثال زمانی که در پروژه ساختمانی تان قصد استفاده از چسب کاشی پودری را دارید، دانستن اینکه کدام محصول محصول برای فضای موردنظر شما مناسب است میتواند در زمان و در هزینه، موجب افزایش سرعت میشود. پیش آمده که در پروژه های ساختمانی، افراد به علت عدم دانش کافی در ارتباط با محصول خریداری شده، چسب کاشی تک جزئی را بر روی دیوار کار کردهاند که پس از مدت کوتاهی کاشی از جای خود کنده شده و به زمین افتاده است. البته اگر با این اصطلاحات هنوز آشنایی ندارید هیچ نگران نباشید؛ زیرا که ما در این مقاله از صفر تا صد این صنعت را برای شما شرح میدهیم تا تمامی افراد با دانش های متفاوت بتوانند از محتوای آن بهره مند شوند.
از رومولو بخواهید : اجازه دهید از همان ابتدا این مسئله را با شما در میان بگذارم؛ درواقع در طی این مقاله شما مطالبی را مطالعه خواهید کرد که تمامی ناگفته ها از دنیای چسب کاشی و سرامیک میباشد، مطمئناً هیچ یک از آن دسته تولید کنندگان متریال ساختمانی که محصول بی کیفیت روانه بازار میکنند از این اینکه این اطلاعات را در اختیار شما قرار داده ایم خوشحال نخواهند شد ولیکن مجموعه رومولو وظیفه خود دانسته تا این اطلاعات را بصورت کاملا رایگان در اختیار عموم قرار دهد؛ درواقع شما باید از کیفیت محصولی که خریداری میکنید مطلع باشید و بدانید که آیا محصولی که قصد خرید آنرا دارید واقعا همان محصولی است که به شما معرفی میشود ؟!
مجموعه رومولو از سال ۱۳۹۷ برای اولین بار در ایران و خاورمیانه اقدام به تولید مصالح ساختمانی یونیزه تحت لیسانس اروپا نموده است. این امر در افزایش درجه کیفی محصول بسیار دخیل بوده و کیفیت متریال تولید شده را تا ۳پله ارتقاء میبخشد. که حجم مصرف محصول چسب کاشی و سرامیک شما در طی یک پروژه بسیار کاهش مییابد؛ یعنی اگر درحالت عادی سطح زیرین یک سنگ نما به ۴لایه چسب و ۱۲ساعت زمان برای خشک شدن بر روی سطح نیاز داشته باشد، با محصول یونیزه شده این ارقام به نصف یا حتی در برخی شرایط آب و هوایی به کمتر از نصف میرسد که این علت اصلی کاهش قیمت محصول مصرف شده، کاهش وزن ساختمان و کاهش هزینه کارگر میشود.
چسب کاشی و سرامیک چیست
طی سالهای اخیر تکنولوژی در تمامی زمینهها در دنیا رشد چشمگیری داشته که صنعت ساختمان و مصالح ساختمانی نیز از این رشد غافل نمانده؛ چسب های کاشی و سرامیک پودری به خوبی جایگزین ملات کاشی و سرامیک سنتی شدهاند؛ البته عدهای هنوز هم به استفاده از این روش سنتی مشغول اند اما این بازه بسیار کوچکی از سازه ها را شامل میشود.
دیگر استفاده از ملات سنتی پاسخگوی نیاز سازندگان و پیمانکاران نیست؛ اما علت این عدم کاربرد چیست ؟! چرا دیگر شما نمیتواند در پروژه هایتان از ملات سنتی به جای چسب کاشی و سرامیک استفاده کنید ؟! حقیقتاً پاسخ به این سوال بسیار آسوده است. وزن سنگ / کاشی و سرامیکها، شرایط آب و هوایی، نوع سازه ها و چندین دلیل دیگر که در ادامه به بررسی دقیق آنها خواهیم پرداخت، دلیل اصلی شده اند تا ملات های سنتی دیگر جایگاهی در سازه های ساختمانی نداشته باشند.
تصور کنید در یکی از پروژه های ساختمانی، پیمانکار ساختمان قصد دارد تا سطح نما ساختمان را سنگ اسلب کار کند؛ ملات سنتی قدرت و تراکم چسبندگی و نگهداری سنگ اسلب و سرامیکهای پرسلان را نیز در طولانی مدت ندارد. دقت داشته باشید که شاید در لحظه اول سنگ و سرامیک بر روی محل موردنظر به خوبی بچسبد ولی طولی نمیکشد که سنگ با ملات زیرکار کنده شده و به زمین میافتند.
علت دوم هم میتواند یکدست نشدن سطح زیرکار باشد؛ به دلیل دارا بودن ذرات سازنده که به صورت کاملا سنتی و با دست مخلوط میشوند، به خوبی حل نشده که محتویات ریز و درشت را درون ملات سنتی بوجود میآورد. این باعث میشود که در هنگام کار کردن سطح زیرکار صاف و یکدست نشده و سطح موردنظرتان نمای خود را از دست بدهد. البته اینها تنها دو مورد از معایب ملات سنتی کاشی و سرامیک بودند؛ در ادامه تمامی معایب و مزیت ملات سنتی را مورد بررسی قرار میدهیم.
ملات سنتی کاشی و سرامیک :
احتمالا با این تیتر آشنا باشید. ملات سنتی مخصوص کاشی و سرامیک درواقع ترکیبی از یک یا چند ماده چسبنده مثل سیمان، آهک، گچ و… همچنین ماده پرکننده مثل ماسه شسته شده و دانه بندی شده و ماده روانکننده ( آب ) میباشند. میزان مخلوط این مواد بسته به نوع کار و محلی که قصد چسباندن سنگ، کاشی، سرامیک و یا موزائیک بر روی آن دارند میباشد. این اندازه قابل کم یا زیاد شدن است ولی باید در نظر داشت که قصد ما از تهیه ملات باید بدت آوردن ماده ای خمیری با قابلیت چسبندگی باشد پس بصورت کاملا چشمی این مواد را بر اساس تجربه مخلوط میکنند و یک ماده خمیری فرم چسبنده بدست میآورند.
البته این نوع از ملات برای دهه های پیشین بوده گرچه هنوز هم در برخی از نقاط ایران و جهان در بخش هایی که بیشتر حالت سنتی دارد و از تکنولوژی روز بدور هستند این نوع ملات مورد مصرف واقع میشود ولی در شهرهای بزرگ، پروژه ها و ساختمان ها، امروزه دیگر از چسب کاشی و سرامیک به جای ملات سنتی استفاده میکنند. اگر دقت کرده باشید گفتم به جای ملات سنتی، پس میتوان فهمید که چسب کاشی و سرامیک جایگزین ملات سنتی شده است اما چرا ؟!! مطمئنا همگی میدانیم غیر از این نیست که هم ملات سنتی و هم چسب کاشی و سرامیک حالت چسبندگی داشتند؛ اما بیایید به چرایی جایگزین شدن ملات سنتی بپردازیم.
بررسی بیشتر ملات های سنتی :
بیایید بیشتر ملات های سنتی را بررسی کنیم. میخواهیم وارد قلب ماجرا شویم و قضیه را از زمانی مورد بررسی قرار دهیم که ملات های سنتی در دوران اوج خود به سر برده و بسیار در پروژه های ساختمانی مورد مصرف واقع میشدند؛ حتما باید دلیل قانع کننده ای برای جایگزین شدن آن با چسب کاشی و سرامیک وجود داشته باشد.
در دهه گذشته :
در دهه های قبل بسیار کاربرد ملات های سنتی رواج داشته و در پروژه های ساختمانی مورد مصرف واقع میشده اما مشکلی که برای ملات سنتی طی گذر زمان ایجاد میشد بسیار مورد توجه بود. پس از کارکردن ملات سنتی بر روی سطح زیرکار ( همان محل بین کاشی و سطح مورد نظر که میخواهید کاشی را به آن بچسبانید ) کاشی یکسان نبودند و نسبت به یکدیگر ارتفاع متفاوت داشتند، علت این مسئله درواقع بخاطر ملات سنتی بوده که صاف و یکدست نبود.
از دیگر مشکلات ملات سنتی که میتوان به آن اشاره کرد عدم نگهداری کاشی ها در نما و کف میباشد؛ به علت کیفیت و چسبندگی پایین قادر ملات سنتی قادر نبود سنگ های اسلب، کاشی های پرسلان و… را در نما به خوبی کار کند و کاشی پس از مدتی لق شده و میافتاد. در مکان هایی با درجه حرارت پایین یخ زده و میشکست و در درجه حرارت بالا، از بین میرفت. مشکلات بسیار زیاد را ایجاد میکرد که همین مسئله باعث شد تا کمپانی ها به فکر ساخت یک جایگزین مناسب برای چسب کاشی و سرامیک باشند.
به روز شدن چسب کاشی و سرامیک :
با پیشرفت تکنولوژی وقتی سنگ ها و کاشی ها با ابعاد بزرگ تر و به مراتب سنگین تر تولید شد. دیگر ملات سنتی قادر به چسباندن و نگهداری طولانی مدت سرامیک نبود. از طرفی تولید ملات کاملا چشمی و بدون درنظر گرفتن الگو و مقدار خاص با ترکیب مواد درست میشد. در نتیجه همانطور که قبلا هم به آن اشاره شد حجم زیرکار اصلا صاف و یکدست نبود و وزن سازه بسیار بالا میرفت؛ در ارتباط با عمر و دوام ملات سنتی در نگهداری سنگ، کاشی و سرامیک در طولانی مدت در شرایط آب و هوایی مختلف که دیگر به گمانم نیاز به توضیح نیست چون همگی از کیفیت پایین این نوع چسب آگاه هستیم. ?
تا اینجا در ارتباط با ملات های سنتی اطلاعات کامل و مناسبی را در اختیار شما عزیزان قرارداده ایم. به علت منسوخ شدن این روش از بیشتر گفتن در ارتباط با این موضوع در این مقاله خودداری میکنم؛ البته این به این معنا نیست که اطلاعات بیشتری در اختیارتا قرار نمیدهیم. در رومولو هرآنچیزی که نیاز داشته باشید را برایتان فراهم کردهایم. اگر قصد کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با ملات های سنتی و روش های ساخت و… ملات های سنتی را دارید مقاله چسب کاشی پودری در آرشیو مقالات رومولو بیشترین توضیح را در ارتباط با ملات های سنتی دارد؛ میتوانید بر روی لینک آن کلیک کنید و اطلاعات خوبی را از بدست آورید.
عایق بندی ( ضدآب ) کردن چسب کاشی و سرامیک
در این بخش میخواهیم به روش عایق کردن چسب کاشی و سرامیک بپردازیم. در اینجا با ما همراه باشید تا از ضدآب کردن چسب کاشی و سرامیک با تمام جزئیات مطلع شوید. این مورد هم قابل ذکر است؛ روشی که در اینجا ذکر میکنیم بسیار راحت است و هر فردی میتواند بدون نیاز به دانش تخصصی این کار را انجام بدهد.
چسب عایق بندی :
پس از اجرا چسب کاشی و سرامیک و چسباندن آنها بر روی سطح موردنظر، برخی اوقات پیش آمده که در محیط های در معرض مستقیم با آفتاب، آب و رطوبت، افراد قصد داشتند کاشی کاری کنند. برای مثال اگر بخواهید بر روی نمای ساختمانی تان در شمال، دیواره استخر، سونا و جکوزی و یا سرویس بهداشتی و حمام بخواهید کاشی کاری کنید، در ابتدا نیاز بود یک لایه ایزوگام و سپس باقی مراحل را اجرا کنید که این عمل علاوه بر بالا رفتن هزینه کار، اجرا و در آینده ترمیم آن دشوار میشد.
الان با بهره برداری از چسب عایق بندی شما با خیال آسوده و راحت میتوانید پس از اجرای چسب کاشی در زیرکار و سپس چسباندن کاشی و سرامیک، به راحتی محل موردنظر را با چسب عایق بندی، آببند کرده و از نفوذ هرگونه رطوبت، آب، بخار و گرما به سطح زیرکار جلوگیری کنید. به جهت دریافت اطلاعات بیشتر در ارتباط با محصول چسب عایق بندی حتما مقاله ذیل را مطالعه نمایید.
چگونه چسب کاشی و سرامیک را عایق کنیم ؟!
بیایید کمی در ارتباط با روش عایق کردن سطوح و یا ملات موردنظرتان صحبت کنیم. اگر بخواهیم خیلی کلی به این مورد پاسخ بدهیم باید بدانید که میزان ترکیب کردن متفاوت است. در ذیل تمامی موارد را بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
جهت ایزوله کردن سطوح :
ابتدا سطح مورد نظر را از هر گونه آلودگی پاک و چنانچه سطح دارای حفره باشد آن را با ملات همسان پر نموده سپس با قلم مو یا پیستوله چسب آب بندی رومولو را یک بار بصورت عمودی و بعداز خشک شدن یکبار بصورت افقی اجرا نمایید ، تقریبا برای هر دو مـترمربع یک لیتر چسب آب بندی کافی است .
جهت ترکیب با بتن :
چسب آب بندی را به بتن آماده که داخل میکسر است میتوان اضافه نمود ، میزان مصرف معمول به ازای هر متر مکعب بتن ، نیم تا یک لیتر چسب عایق می باشد ، از اضافه نمودن چسب آب بندی رومولو به سیمان خشک اکیدا خودداری نمایید .
جهت ضد آب کردن رنگ های اکریلیک و پلاستیک :
هر سه پیمانه رنگ را با دو پیمانه چسب آب بندی ترکیب و اجــرا نمایید .
جهت ضد آب کردن پودر بندکشی :
هر کیلو پودر بندکشی را با دو پیمانه آب و یک پیمانه چسب آب بندی رومولو کاملا ترکیب نموده و اجرا نمایید.
تذکر : دمای مناسب کار 35-5 درجه می باشد و زمان خشک شدن بین 12 الی 72 ساعت با توجه شرایط آب و هوایی متفاوت است .
چه میزان چسب عایق بندی نیاز دارید ؟!
جهت ضد آب کردن رنگ های اکریلیک و پلاستیک:
هر 1 لیتر چسب آب بندی را با 5 لیتر رنگ ترکیب و اجرا نمایید .
جهت پرایمر روی سطوح رنگ شده و رزین سنگ :
هر 1 لیتر چسب آب بندی را با 5 لیتر آب ترکیب و اجرا نمایید .
جهت ضد آب کردن پودر بندکشی :
هر 1 لیتر چسب آب بندی را با 5 لیتر آب و پودر بندکشی ترکیب و اجرا نمایید .
جهت ضد آب کردن ملات :
هر 1 لیتر چسب آب بندی را با 7 لیتر آب ترکیب و به ملات اضافه نمایید .
جهت ترکیب با بتن :
چسب آب بندی را به بتن آماده که داخل میکسر است میتوان اضافه نمود. بطور معمول 1 لیتر چسب آب بندی برای ایزوله کردن 1 متر مکعب بتن کافی میباشد
جهت ضد آب کردن سطوح سیمانی :
چسب آب بندی را بصورت خالص با استفاده از قلم مو یا پیستوله یک بار بصورت عمودی و بعد از خشک شدن ، یک بار بصورت افقی اجرا نمایید. بطور معمول هر 1 لیتر چسب آب بندی برای ایزوله کردن 2 متر مربع کافی میباشد.
در اینجا به راحتی میتوانید باتوجه به اطلاعاتی که در بالا گفته شد، چسب کاشی و سرامیک خود را به راحتی عایق و ضد آب کرده و با خیال هرچه تمام تر بر روی سطوح زیرکار خود کار کنید. البته ممکن است هنوز هم سوالاتی در این باره در ذهن شما وجود داشته باشد که هیچ جای نگرانی نیست، شما میتوانید با ورود به صفحه تماس با ما با کارشناسان رومولو ارتباط برقرار کرده و پاسخ سوالات خود را بصورت مستقیم دریافت کنید.
ناگفته های کاشی و سرامیک :
زمانی که یک مهندس پیمانکار و مجری پروژه قصد کار کردن بر روی یک پروژه را دارد، این پروژه در ابتدا نیاز پس از اجرا مرحله به کاشی و سرامیک نیاز دارد که توسط چسب کاشی و سرامیک بر روی سطح مورد نظر بچسبد. میخواهیم در اینجا به ناگفته هایی از صنعت کاشی و سرامیک بپردازیم که در هیچ کجا یافت نمیشوند. ما این اطلاعات حساس و با اهمیت را بدون هیچ چشم داشتی در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم پس با دقت در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
کاشی ها در حالت کلی به سه بخش تقسیم میشوند:
- موزائیک
- کاشی سفالی
- کاشی های پرسلان
موزائیک :
در ابتدا باید بدانیم که موزائیک ها حالت کلی سیمانی دارند. یعنی مغز و رویه آنها از سیمان تشکیل شده است؛ همچنین پرکاربردترین نوع مصالح در صنعت ساختمانی میباشند. در کشورهای اروپایی بخصوص آلمان و ایتالیا بسیار مورد مصرف واقع میشود. موزائیک ها در دو نوع ویبره ای و پرسی تولید میشوند. موزائیک نوع پرسی قیمت بالاتری دارد و علت این افزایش قیمت درواقع بالا رفتن تراکم بافت موزائیک است؛ قدرت و دوام نگهداری بیشتری به نمونه ویبراتوری دارند. البته این تنها بخشی از کل ماجراست و تا اینجای این قضیه را شما میتوانید در همه جا پیدا کنید، حال آن بخشی که تنها رومولو به شما خواهد گفت این است که موزائیک ها به دوحالت پخته شده و خام تقسیم میشوند.
حالت خام یا معمولی تراکم کمتری دارد و پخته نمیشوند. این حالت دوام و ماندگاری پایین تری نسبت به حالت پخته شده دارد پس در نتیجه قیمت بسیار پایین تری را داراست؛ حالت دوم حالت پخته شده است که درون کوره ها این موزائیک را میپزند و تراکم بافت داخلی، قدرت و ماندگاری موزائیک را در برابر شرایط نامساعد محیطی بالا میبرند. نوع پخته شده موزائیک ها گران تر از نوع معمولی آنهاست.
همانطور که بالاتر هم به آن اشاره کردیم موزائیک ها در حقیقت از جنس سیمان هستند که تراکم و قدرت ماندگاری شان از دو روش فشار پرسی و یا ویبراسیون به دست می آید؛ البته همانطور که قبلا هم گفتیم، موزائیک ها در ابتدا دو حالت معمولی ( خام ) و پخته شده دارند که سپس تراکم و افزایش ماندگاری آنها با توجه به دو روش ویبراسیون و پرسی تعیین میشود؛ همچنین بر اساس نوع کاربری، موزائیک ها را به دو دسته داخلی و بیرونی تقسیم میکنند.
کاشی سفالی :
در این نوع از کاشی همانطور که از نامش پیدا دارای مغز سفالی است. در بسیاری از فضا ها در کف و… مورد مصرف واقع میشود. کاشی سفالی دارای رویه سرامیکی است. یعنی علاوه بر اینکه مغز کاشی دارای جنس سفالی میباشد، لایه رویی آن از جنس سرامیک تهیه شده که مقاومت و نگهداری کاشی را افزایش میدهد. در ساخت کاشی سفالی به علت روش پخت و نوع جنس لایه رویی، به سه درجه کیفیتی تقسیم بندی میشوند.
- درجه ۱
- درجه ۲
- درجه ۳
بررسی درجه بندی کاشی ها :
کاشی سفالی درجه کمتر در ایران پیدا میشود. اگر دقیق تر بررسی کنیم متوجه میشویم که در تنها یک الی دو شرکت وجود دارند که کاشی و سرامیک را بصورت با کیفیت درجه ۱ تولید میکنند و الباقی کیفیت درجه ۲ را به جای درجه ۱ در بازار پخش میکنند. دقت داشته باشید که کاشی سفالی درجه ۲ اکثر بازار را فرا گرفته، این نوع کاشی بیشتر به عنوان کاشی سفالی درجه ۱ در بازار پخش میشود، در ادامه بیشتر در ارتباط با تفاوت درجه بندی کاشی سفالی صحبت میکنیم؛ هیچ نگران نباشید چون طبق توضیحاتی که در اینجا گفته میشود شما نیز میتوانید تفاوت کاشی سفالی درجه ۱ و درجه ۲ را تشخیص دهید.
یک نوع کاشی سفالی درجه ۳ نیز وجود دارد که بهتر است به سراغ آن نروید، تشخیص کاشی سفالی درجه ۳ بسیار راحت است، کاشی درجه دارای قیمت بسیار پایین تر نسبت به ۲درجه بالاتر از خودش است و همچنین دارای ظرافت و شکنندگی و بی کیفیتی خاصی میباشد که با دقت به آن میتوان به این بی کیفیتی پی برد. البته یک درجه۴ هم این وسط وجود دارد که زیاد به آن پرداخته نمیشود. درواقع وقتی کاشی درجه ۳ باکیفیت و استاندارد های ضعیف تری تولید میشود به عنوان درجه ۴ از آن یاد میشود که در ادامه در ارتباط با این هم توضیح خواهیم داد. حال کدام یک از کاشی ها را انتخاب کنید و چگونه تفاوت درجه بندی کاشی های سفالی را تشخیص دهید ؟!! اگر به پاسخ این سوالات نیاز دارید در ادامه با ما همراه باشید…
تشخیص کیفیت کاشی سفالی :
همانطور که بالاتر هم به آن اشاره کردیم، کاشی های سفالی دارای سه کیفیت و درجه بندی هستند؛ برای تشخیص کاشی های درجه ۱ شما بهترین روش را انتخاب کنید: شکل ظاهری.
شکل ظاهری کاشی بهترین روش برای تشخیص کاشی سفالی درجه ۱ است. اگر کاشی دارای سطح صاف و سالم و لعابداری که کاملا بدون عیب و ایراد بود و هیچ نوع نقصی در سطح آن ها وجود نداشت و همچنین کناره های کاشی سفالی بدون ایران بود، میتوان آن را در دسته بندی کاشی سفالی درجه ۱ قرار داد.
کاشی سفالی درجه دوم را به اینگونه تشخیص دهید که، اگر در سطح کاشی سفالی بیش از یک یا دو خال با قطر نیم میلی متر باشد در فاصله دو سانتی متر نسبت به هم در کلیه لبه های سطح صیقلی و لعاب دار کاشی سفالی موجود باشد ، آن کاشی سفالی را میتوانید در انواع کاشی سفالی درجه دو حساب کنید. حال اگر کاشی سفالی درجه ۳ باشد دقیقا به همین صورت است که شما باید به سطح صاف و صیقلی کاشی سفالی دقت کنید. اگر یک خال دارای قطر حداکثر سه میلی متر در سطح صیقلی و لعاب دار کاشی سفالی باشد، آن کاشی سفالی درجه ۳ محسوب میشود.
درجه چهار :
درجه چهار بودن کاشی سفالی به این گونه است که اگر موارد ذیل را در کاشی سفالی مشاهده کردید، آن کاشی را در دسته بندی کاشی سفالی درجه چهارم در نظر بگیرید.
- سطح لعابدار سرامیکی دارای دو یا سه خال به قطر حداکثر نیم میلی متر باشد.
- کاشی سفالی مورد نظر دارای یک لب پریدگی در یکی از چهار لبه خود به ابعاد حداکثر ۳در۵ میلی متر باشد.
- اگر کاشی سفالی دارای یک لب پریدگی در یکی از گوشه هایش که دارای ابعاد حداکثر 2در2 میلی متر باشد و در سطح لعاب دار خود خالی به قطر نیم میلی متر داشته باشد نیز درجه ۴ است.
انواع کاشی و سرامیک
[ باید بدانید ]
در این بخش شما با تمام انواع برندهای تولیدکننده کاشی و سرامیک، کیفیت ساخت و هزینه خرید آنها آشنا خواهید شد؛ همچنین به بررسی برخی ناگفته و مواردی خواهیم پرداخت که شما از وجود آنها مطلع نیستید و دانستنشان الزامی است. با ما در این بخش همراه باشد…
انواع کاشی و سرامیک :
تا اینجا در ارتباط با انواع چسب کاشی و سرامیک و چگونگی کار کردن آنها بر روی سطوح اطلاعات کاملی را دریافت کردیم. در این بخش بیایید بیشتر در ارتباط با کاشی و سرامیک صحبت کنیم، از انواع آن بگوییم و با ریزترین نکات و ناگفته های انواع کاشی و سرامیک آشنا شوید.
کاشی و سرامیک را بشناسید :
کاشی محصولی سفالین و سرامیکی است که در مرحله نازک کاری ، ساخت بنا استفاده میشود و به آن در اصطلاح سنگ مصنوعی هم گفته میشود. این واژه از نام شهر کاشان اقتباس شده که از اوایل دوران اسلامی به عنوان مرکز صنعت سفال سازی مشهور بود. کلمه کاشی (Tile) از کلمه لاتین (Tegula) گرفته شده که مترادف فرانسوی TUILE می باشد به معنای گل پخته سقف و کلمه انگلیسی TILE نیز به معنای پوشش بر روی ساختمان است. کلمه سرامیک (Ceramic) نیز از ریشه یونانی آن یعنی کراموس KERAMOS گرفته شده به معنی سفالگری Potiery و چیزی که سوخته شود.
بیشتر از کاشی و سرامیک بدانید :
این فراورده، فراورده ای سرامیکی، متشکل از دانه های ظریف متبلور و متخلخل است که معمولاً در حرارت بالاتر از ۱۰۰۰ درجه سانتیگراد پخته شده و در انواع لعاب دار و بدون لعاب تولید می شود. رویه لعابی کاشی ممکن است براق، نیمه براق، مات، ساده، گلدار، سفید و یا رنگی باشد. البته می دانیم که بطور کلی به مواد غیر آلی غیر معدنی جامد و غیر فلزی ، سرامیک گفته میشود که با توجه به این تعریف کاشی ها نیز نوعی سرامیک محسوب می شوند.
کاشی ها :
کاشیها به دو دسته کفی و دیواری تقسیم میشود. نوع کفی آن اصطلاحاً در بازار، سرامیک نامیده می شود. بنابراین با توجه به تعریف اصلی سرامیک ها، سرامیک مصطلح در بازار در حقیقت همان کاشی کفی است و منظور ما از سرامیک همان کاشی کفی میباشد و نه تعریف عام سرامیک ها. به عبارت دیگر تفاوت کاشی دیوار با کف در استحکام، درصد جذب آب و کیفیت لعاب روی آن دارد و اگر لعاب روی کاشی از جنس سرامیک باشد به آن اصطلاحاً سرامیک گویند. کاشی و سرامیک از محصولات عمـده خـاک رس و سـفال مـیباشـند.
کاشی هـای سرامیکی سـطوح مکان های بهداشتی در داخل منازل و همچنین بیمارستانها را به صورت فراگیر دربر می گیرند. امروزه به علت تنوع طرح و اندازه ، از آنها در سایر فضاهای عمومی و خصوصی استفاده می کنند و به علـت تنـوع در مقاومت لعاب در محیط های شیمیایی مختلف و فضاهایی مانند کارخانجات دارای محیط شیمیایی و یـا آزمایشگاه ها، کاشی تنها مصالح مورد مصرف می باشد.
بند کشی کاشی و سرامیک :
از دیگر مسائلی که بسیار حائز اهمیت است، مرحله بعد از کار کردن کاشی و سرامیک میباشد.
درواقع زمانی که شما مرحله کارکردن کاشی و سرامیک را در محل مورد نظر به اتمام میرسانید باید بند ایجاد شده در بین کاشی ها را با پودر بندکشی پر کنید. بسیار خب در ادامه همین مقاله با ما همراه باشید تا تمامی مورد نیاز ها و ناگفته های بندکشی کاشی و سرامیک را نیز بررسی کنیم.
ساخت ملات بندکشی :
در ابتدا این را باید بدانیم که پودر بندکشی یک پودر نیمه آماده است و نمیتوان پودر بندکشی را در محل مورد نظر بصورت خالص کار کرد. پودر بندکشی باید بصورت دوغ آبی در بیاید که بتوان آن را در محل مورد نظر مورد استفاده قرار داد. دوغ آبی کردن درواقع به معنای مخلوط کردن پودر مورد نظر با آب است.
چون حالتی آبکی و به رنگ دوغ بدست میآید به اصطلاح به آن دوغ آبی گفته میشود. میزان مخلوط کردن محصول با آب متفاوت است ولیکن در اینجا باتوجه به بررسی پودر بندکشی یونیزه رومولو میتوانید هر یک کیلوگرم از پودر بندکشی را با یک لیتر آب مخلوط کنید.
مقدار پودر بندکشی کاشی و سرامیک که نیاز دارید :
بسیار خب؛ پاسخ این سوال بسیار ساده است. شما برای دوغ آب کردن هر ۶متر مربع، میتوانید از یک کیلوگرم پودر بندکشی استفاده نمایید. برخی اوقات این میزان کمی متفاوت میشود به نسبت میزان ارتفاع بند بین کاشی ها و… پس پیشنهاد میشود حتما قبل از خرید محصول با تلفن های در پایین همین مقاله و یا واتساپ یا ایمیل رومولو به نشانی info@romolo.ir تماس حاصل نمایید تا خریدی مطمئن تر داشته باشید.
روش مصرف پودر بندکشی کاشی و سرامیک :
جهت استفاده به عنوان دوغاب نفوذی :
سطح مورد نظر را از هر گونه آلودگی و گرد و غبار پاک نموده و با اسفنج خیس مرطوب نمایید. به ازای هر کیلوگرم پودر بندکشی یک لیتر آب اضافه نموده و ترکیب نمایید و روی سطح مورد نظر بریزید. سپس با استفاده از تـی لاستیکی تا سفت شدن دوغاب کاملا حرکت دهید ، بعد از سفت شدن دوغاب ، باقی مانده مواد روی کاشی ها را با ابر مرطوب تمیز نمایید . هر یک کیلوگرم پودر بندکشی رومولو برای دوغاب 6 مترمربع کافی میباشد.
جهت استفاده به عنوان بندکشی:
سطح مورد نظر را از هر گونه آلودگی و گرد و غبار پاک نموده پودر بندکشی را در ظرفی بریزد و کم کم آب به آن اضافه نمایید و خوب ترکیب کنید تا بصورت خمیر در آید ، سپس با استفاده از کاردک لاستیکی عمق بندها را بصورت یک دست کاملا پر کنید هر یک کیلوگرم پودر بندکشی رومولو برای بندکشی 3 متر مربع کافی میباشد. البته در نظر داشته باشید که با توجه به اینکه امکان دارد قصد استفاده از این محصول را در محل هایی داشته باشید که در معرض مستقیم نور خورشید، رطوبت و یا حتی آب ( برای مثال درون استخر و سونا و جکوزی، سرویس بهداشتی و حمام ) باشد بهتر است روش عایق کردن پودر بندکشی را بوسیله چسب عایق بندی نیز بدانید. در ادامه با ما همراه باشید تا این مسئله را کامل بررسی کنیم.
ضدآب کردن ملات بندکشی کاشی و سرامیک :
در ابتدا باید بدانید که برای انجام این مورد دو راه وجود دارد؛ راه حل اول برای زمانی ست که هنوز بندکشی کاشی را انجام نداده اید. راه حل دوم نیز برای زمانیست که شما بندکشی کاشی را در گذشته انجام دادهاید و بندکشی کاشی خشک شده است و سپس قصد عایق کردن و ضدآب کردن آنرا پیدا کردهاید. در ادامه به بررسی هر دوی این موارد با بررسی جزئیات دقیق خواهیم پرداخت.
روش اول عایق کردن بندکشی کاشی و سرامیک »
در این روش که خروجی بهتری به نسبت روش دوم دریافت خواهید کرد باید در مرحله ای که قرار است پودر بندکشی را با آب مخلوط کنید تا ملات دوغ آبی بندکشی بدست آورید باید چسب عایق بندی را درون مخلوط دوغ آبی قاطی کنید. حال سوال اصلی اینجاست که اصول انجام اینکار چگونه است ؟!
درواقع این روش به این گونه است که در ابتدا باید بدانید به میزان هر کیلوگرم پودر بندکشی شما باید ۱لیتر آب اضافه کنید. حال به ازای هر ۳لیتر آب ۱لیتر چسب عایق بندی اضافه کنید تا ملات شما بصورت کامل ضد آب شده و از نفوذ هرگونه آب، رطوبت، تاثیر گرما و تعدیلات آبی و هوایی جلوگیری نمایید.
روش دوم عایق کردن بندکشی کاشی و سرامیک »
این روش بیشتر پس از مرحله اجرا انجام میشود. برای مثال زمانی که شما از قبل پودر بندکشی خود را بر روی بند کاشی های مورد نظرتان کار کرده باشید و سپس تصمیم گرفته باشید که بندکشی کاشی خود را بصورت کامل ضد آب نمایید. در این روش شما تنها به یک ظرف و یک غلطک و قلمو نیاز دارید. در این روش باید چسب عایق بندی را درون ظرفی ریخته در و با غلطک یا قلمو که آغشته به چسب عایق بندی شده باشد. بر روی بندکشی کاشی و سرامیک خود به صورت دولایه (یکبار افقی و یک بار عمودی) کار کنید. اگر قصد داشتید باشید حتی میتوانید یک لایه بر روی کاشی و سرامیک خود نیز کار کنید: این امر باعث میشود تا از نفوذ آب، گرما و رطوبت به کاشی و چسب کاشی و سرامیک جلوگیری نمایید.
ناگفته های چسب کاشی و سرامیک
دانستن این بخش از هرآنچه که تا به اینجا خواندهاید برای شما ضرورت بیشتری دارد. درواقع در اینجا به مواردی اشاره خواهیم کرد که هیچ یک از تولید کنندگان صنعت کاشی و سرامیک تا به الان به آنها اشاره نکردهاند در حالی که دانستن آنها دارای ضرورت بسیار است. پس همین حالا وارد این بخش شده و بصورت کامل و با دقت مطالعه کنید تا در خرید چسب های کاشی و سرامیک بصورت حرفه ای عمل کنید و خریدی هوشمندانه داشته باشید.
در صنایع مختلف در سراسر جهان، ابر قدرتها در آن صنعت دارای یک سری ترفند و آیتم های خاصی در محصولات تولیدی شان هستند که چندان تمایلی به افشا کردن آنها ندارند. حال در صنعت متریال ساختمانی و زیر شاخه چسب های کاشی و سرامیک نیز همین مورد صدق میکند. درواقع بخش هایی از صنعت چسب کاشی و سرامیک وجود دارد که شما از آنها بی اطلاع هستید و دانستن آنها ممکن است نظر شما در خرید محصول مورد نظر تغییر دهد. برای مثال اگر بدانید کالای وارداتی که خریدهاید در همین خیابان های تهران پر شده و به دست شما میرسد آیا باز هم انتخاب شما همان محصول است ؟! اگر بدانید که کالاهای دیگری در همان صنف با نصف همان قیمت وجود دارند که کیفیت چند برابری نسبت تمامی اجناس مشابه در بازار دارند چطور ؟!
به همین علت است که میگویم این مقاله همان چیزی است که شما نیاز دارید؛ چون مقالهای که درحال مطالعه آن هستید در حال حاضر علاوه بر اینکه تنها مقاله و نسخه تکمیل شده در صنعت ساختمان است که در ارتباط با تمام نیاز های شما صحبت میکند بلکه راز ها و ناگفته هایی را در این صنف افشا میکند که از وجود آنها بی اطلاع هستید. در ادامه همین مقاله با ما همراه باشید تا باهم به ناگفته های صنف کاشی و سرامیک بپردازیم.
هیچ کالای وارداتی وجود ندارد :
بیایید واقع بینانه به این قضیه نگاه کنیم؛ آیتمی که برای بسیاری از محصولات در صنعت ساختمانی استفاده میشود همین است؛ این محصول وارداتی است و از کشور دیگری وارد شده است. برای صحت این موضوع شما میتوانید سری به وبسایت گمرک جمهوری اسلامی ایران بزنید، به راحتی متوجه میشوید که چند سالی است که در صنعت ساختمانی مخصوصا چسب کاشی و سرامیک به هیچ عنوان توسط هیچ برند، شرکت یا فردی از هیچ کشوری وارد خاک ایران نشده است.
دقت داشته باشید :
پس اگر در بازار محصولی را تحت عنوان وارداتی از آلمان دیدید بدانید که این محصول در همین خیابان های تهران تولید شده و پر میشوند و به علت عدم وجود قانون کپی رایتینگ آن برند در ایران، تحت عنوان طراحی و نام برند آلمانی به فروش میرسد. اگر از کیفیت متوسط رو به ضعیف محصول صرفه نظر کنیم و اگر از قدرت چسبندگی و دوام و نگهداری متوسط رو به پایین و جذب آب کم آن صحبت نکنیم، نمیتوانیم از قیمت بسیار بالای آن نگوییم.
قیمت این محصول بسیار بالا تر از حد معمول است؛ کافیست سری به بازار زده و یا جستجو در اینترنت بکنید؛ گول ظاهر و تبلیغات یک محصول را نخورید؛ ما هیچ محصول وارداتی در صنعت چسب کاشی و سرامیک در حال حاضر ایران نداریم.
برخی از شرکت ها تحت لیسانس اروپا هستند :
ممکن است حال برای شما سوال پیش بیاید که پس چرا شرکت هایی همانند رومولو ادعای تولید تحت لیسانس اروپا دارند ؟!!!
خیر؛ شما میتوانید به راحتی این مورد با درخواست کردن چند مدرک و تست کیفیت محصول آن تولید کننده بررسی کنید. اگر بخواهیم با دقت بیشتری بررسی کنیم، برخی از کمپانی ها متد و دستگاه ها را از کشور های دیگر وارد کردهاند، فرمول ساخت برای کشور های دیگر است ولیکن دستگاه ها در ایران مستقر شده و در همین جا اقدام به تولید میکنند. این امر با ادعای برخی دیگر که میگویند این محصولات وارداتی هستند متفاوت است. روش دیگری که میتوانید با آن صحت این موضوع را بررسی کنید، پیگیری از شرکت مبدا است. آیا آن شرکت برای مثال در آلمان محصول خود را به ایران صادر میکند ؟! آیا نماینده یا پخش کننده ای در ایران دارد که بتواند جنس خود را از این طریق به ایران صادر کند ؟!
ما تمامی این موارد را به حضور شما میرسانیم تا در هنگام انتخاب و خرید محصول در صنعت چسب کاشی و سرامیک به راحتی همانند یک متخصص یک خرید هوشمندانه داشته باشید و از تمامی راز ها و ترفند های شرکت های مختلف فعال در این زمینه باخبر شوید. با ما در ادامه همراه باشید.
نکته های چسب کاشی و سرامیک
در این بخش از مقاله سعی بر این باور داریم تا اشتباهات رایج مجریان و پیمانکاران را در مصرف، خرید و انتخاب انواع چسب کاشی و سرامیک مورد بررسی قرار دهیم. تا به حال برایتان پیش آمده که از کیفیت محصولی مطمئن باشید ولی در عین ناباوری در تست کیفیت، محصول دچار افت کیفیت شده باشد؟! ما در اینجا به شما نکاتی را آموزش خواهیم داد که در هنگام خرید، انتخاب و تست محصول چسب کاشی و سرامیک اگر آنها را رعایت کنید، خریدی هوشمندانه و موفق را تجربه خواهید کرد. در ادامه این بخش با ما همراه باشید.
بیایید این بخش را با مثالی که چند مدت پیش برای مشتریان مجموعه رومولو رخ داد شروع کنیم؛ تا اینجا همگی میدانیم که برای چسباندن کاشی، سرامیک، موزائیک و… بر روی سطوح دیوار و کف زمین میبایست در ابتدا پودر چسب کاشی را با مقداری آب مخلوط کرده، در برخی موارد بصورت دوغآبی درآورده و سپس به دوحالت افقی و عمودی بر روی سطح دیوار و پشت کاشی کار کنیم. اما به همین سادگی ها هم نیست؛ یک سری نکات و شرایط خاصی دارد که در برخی مواقع حتی کارشناسان شرکت های تولید کننده هم از این نکات باخبر نیستند.
برگردیم به موضوع اصلی مان؛ ماجرا از این قرار بود که کافرمایی محصول چسب کاشی پودری مولتی پلاس AP8 رومولو را برای تست بر روی یک پروژه خریداری کردند؛ پس از اجرا و تست با صحنهای بسیار عجیب رو به رو شدند، پس از گذشت چند روز از خشک شدن چسب کاشی پودری بخشی که چسب را کار کرده بودند بدون دخالت دست و به راحتی کاشی ها به زمین میریختند و توانایی نگه داری کاشی و سرامیک بر روی سطح دیوار نداشتند. حال با توجه به این موضوع قبل از اینکه علت این رخ داد را بخوانید سعی کنید علت را حدس بزنید.
علت را بررسی کنیم :
و اما دلیل این پایین آمدن قدرت نگهداری چسب بر روی سطح دیوار چه بود ؟!
در این پروژه ملات چسب کاشی و سرامیک توسط افرادی انجام شده بود که علم کافی را برای اینکار نداشتند؛ پس از بررسی و تحقیق کارشناسان رومولو، به این نتیجه رسیدند که آب استفاده در ملات بسیار زیاد تر از حد معمول بوده و ملات کاملا بصورت دوغ آبی درآمده است. در نظر داشته باشید اگر قصد استفاده از محصول چسب کاشی پودری رومولو را دارید میتوانید با مجموعه تماس گرفته و درخواست پشتیبانی کنید. پشتیبانان ما بصورت کاملا رایگان در خدمت شما بصورت تلفنی و حضوری میباشند تا شما نتیجهای که مدنظر دارید را دریافت کنید.
اگر بخواهم این مورد را در ابتدا با چسب کاشی پودری توضیح بدهم، باید خدمتتان عرض کنم کنم که به نسب آبی که درون ملات اضافه میکنید باید چند برابر بیشتر از چسب کاشی پودری استفاده کنید. ملات چسب کاشی پودری که در حال ساخت آن هستید نباید بصورت دوغ آبی و روان و شل باشد؛ دقت داشته باشید که اگر ملات خود را بصورت دوغ آبی با آب بسیار یا به اصطلاح شل و دارای حالت روان درست کنید، چسب کاشی و سرامیک قدرت خود را از دست داده و دیگر قادر به نگه داشتن کاشی و سرامیک شما بر روی محل مورد نمیباشد.
ملات باید حالت چسبنده و خمیری داشته باشد و در هنگام چسباندن کاشی به سطح باید قدرت کافی را برای نگه داشتن کاشی در همان لحظه اول داشته باشد یا به اصطلاح کاشی بر روی چسب لیز نخورد و پس از چند ثانیه که بر روی سطح با فشار نگهش داشتید، ثابت بماند. اگر به این گونه چسب کاشی و سرامیک را بر روی سطح مورد نظرتان کار کنید، سطح زیرکار آن کاشی غیرقابل تخریب میشود.